What are virtual running races?

Een virtuele hardloopwedstrijd werkt eigenlijk hetzelfde als een normale hardloopwedstrijd. Er zijn wel een aantal kleine verschillen. Een virtuele hardloopwedstrijd kan je lopen waar je maar wilt, in elk tempo, binnen (loopband) of buiten. Het enige wat je moet doen, is meedoen en vervolgens bewijzen dat je het hebt gedaan door middel van een screenshot. THATS IT!

Virtuele hardloopwedstrijden bieden een aantal voordelen.

Zoals ik al vermeldde, je kan het altijd doen, waar en wanneer het jou uitkomt. Je hoeft er niet stad en land voor af te reizen. Het kan gewoon in je eigen achtertuin. Dit maakt het lopen van een virtuele race erg gemakkelijk. INSCHRIJVEN-RACEN-WINNEN

Zelf vind ik het tijdens groot georganiseerde hardloopwedstrijden vervelend dat ‘met name net na de start’ er zoveel mensen lopen, waardoor je bijna over elkaar struikelt. Hierdoor moet je steeds je eigen tempo aanpassen. Of dat je sneller bent dat de lopers voor je, die niet goed rechts houden, waardoor je er niet voorbij kan. Dit komt bij een virtuele wedstrijd niet voor. Je kunt vanaf het moment van de start, gelijk je eigen geplande tempo aanhouden. Niemand die je voor je voeten loopt.

Wat vooral voor beginners een reden kan zijn om niet deel te nemen aan een hardloopevenement is,  de drukte, lawaai, tijdklok of misschien het idee dat je niet goed genoeg bent, je niet thuis hooft op een wedstrijd tussen de meer ervaren lopers. Dit kan best intimiderend zijn, waardoor de drempel misschien net te hoop is om aan de start te verschijnen van een (groot) hardloopevent. Een virtuele loop kan een mooie tussenstap bieden om te kijken waar je staat en je jezelf naar een hoger level te werken, vertrouwen op te bouwen, jezelf te testen. dit kan net het opstapje zijn waardoor je misschien de volgende keer wel met veel publiek en veel lopers aandurft. 

Het leuke aan een virtuele hardloopwedstrijd is dat je de vele voordelen van een normale race wel ervaart, zoals bijvoorbeeld het wedstrijd gevoel(spanning), de klassering in een klassement (tocht de virtuele tegenstanders), op afstand maar toch samen. En natuurlijk niet te vergeten, een geweldige medaille na afloop. En niet de nadeel, zoals bijvoorbeeld de drukte, publiek, prestatiedruk, reizen, dixies en zenuwen. 

De races zijn virtueel maar de medailles zijn echt! Bij VirtueelNL zorgen we voor ECHT uniek BLING BLING.

Samen VirtueelNl

Virtuele hardloopwedstrijden kunnen voor net dat extra beetje motivatie zorgen. Als jij dat extra motiverende zetje nodig hebt, is het dus zeker een goed idee je in te schrijven.

Waarom het extra motiveert? Het wedstrijd elementen blijft, dus je hebt echt wat om voor te strijden. Je kan net als bij een normale wedstrijd een doel voor jezelf stellen. Ga voor een pr of gewoon een bepaalde tijd. Je kunt de strijd met jezelf aan gaan, zonder dat de concurrentiestrijd dit in de weg kan zitten.

Dus in grootte lijnen de voordelen:

  • Je kunt racen waar en wanneer het jou uitkomt.
  • Het is een perfecte volgende stap richting en hardloopevenement
  • Je ervaart het wedstrijd element
  • Het geeft extra motivatie
  • Je krijgt een geweldige medaille!

Voor Welke races/challenges kun je je op dit moment inschrijven?

 Op dit moment hebben we 3 verschillende races/challenges waar je je voor kunt inschrijven. De Plog-challenge: De challenge is hier niet dat je een bepaalde afstand rent, binnen een bepaalde tijd, maar dat je tijden jouw run afval opraapt. Deze word beloont met een prachtige bijpassende medaille, ook is er een extra prijs te winnen, een gave Plogsack

De 5 kilometer virtueelNL en de 10 kilometer virtueelNL. Bij deze twee races is het wel de bedoeling je de een minimale afstand van 5 of 10 kilometer loopt, om zo ook een super gave 5km of 10km medaille te verdienen. 

Lijkt het je na het lezen van deze blog leuk om mee te doen aan een virtuele race? schrijf je dan snel in